Novosti

Projekt PRVE - prva godina provedbe

29.12.2016. Zavrsile smo prvu godinu provedbe projekta "PRVE - izgradnja kapaciteta za prve tocke kontakta za zrtve nasilja u obitelji i drugih oblika rodno utemeljenog nasilja", koji provodimo u partnerstvu s nevladinim organizacijama iz Slovenije: ISA institutom, Drustvom SOS telefonom za zene i djecu zrtve nasilja, Udruzenjem socijalnih radnica/radnika Slovenije, B2 edukacijskim i informacijskim servisom, zatim organizaciojm AIRE Centrom iz Velike Britanije i Udruzenjem Centar Dinamika iz Ruse koji sufinancira Program Evropske unije: Prava, jednakost i gradjanstvo/Rights, Equality and Citizenship (REC)i Ured Vlade RH za udruge.
Tijekom proteklog razdoblja provele smo sljedece aktivnosti:
odrzan je sastanak projektinih partnera u Ljubljani 20.-22. sijecnja. Na sastanku su se razmijenile informacije o radu organizacija i obavljen pregled svih projektnih aktivnosti i planiranje provedbe. Pripremljena je komunikacijska strategija i program promidzbe. Napravljeno je mapiranje postojecih mreza prvih tocaka kontakta. Napravljena je analiza razine svijesti o pitanjima nasilja kao i utjecaja stavova na nas rad. Rezultati analiza prezentirani su na radionici za izradu modula programa e-ucenja i sastanku partnerskih organizacija odrzanoj u Londonu 27.-28. rujna. Na istoj radionici dogovoren je sadrzaj modula e-materijala ucenja za prve tocke kontakta te plan i program treninga za trenerice i trenere.
U okviru projekta osmisljena je internetska stranica (http://www.firstaction.eu/) i FB stranica FIRST Network (@firstnetworkproject) u svrhu informiranja javnosti. Putem internetske stranice takodjer ce biti dostupni materijali e-ucenja za prve tocke kontakta (4 modula i modul za za pomoc i podrsku zrtvama) koji se trenutno nalaze u fazi izrade i biti ce dostupni sljedece godine. Uspostavljena je mreza institucija i organizacija koje ce imati ulogu prvih kontakata za zrtve nasilja.

› arhiva novosti