Novosti

Zavrsna konferencija

22.02.2016.

Centar za zene zrtve rata - ROSA, u suradnji s partnerskim organizacijama Autonomnom zenskom kucom Zagreb, Centrom za podrsku i razvoj civilnog drustva „DELFIN" iz Pakraca i Udrugom zena „NIT" iz Korenice, organizirao je zavrsnu konferenciju projekta „Osnazivanje zenskih organizacija civilnog drustva za sirenje servisa pomoci i podrske zenama koje su prezivjele razlicite oblike rodno utemeljenog nasilja". Tema konferencije je suradnja organizacija i institucija u pruzanju pomoci i podrske zenama koje su prezivjele rodno utemeljeno nasilje i diskriminaciju.


Neva Tolle iz Autonomne zenske kuce Zagreb uvodne se osvrnula na problematiku financiranja autonomnih sklonista za zrtve obiteljskog nasilja kao i na pitanje sankcioniranja obiteljskog nasilja, a posebice partnerskog nasilja. Osim toga istaknula je i nuznost zurne ratifikacije Konvencije Vijeca Europe o sprecavanju i borbi protiv nasilja nad zenama i nasilja u obitelji.


Ovaj projekt se provodi u okviru poziva „Jacanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pruzanje socijalnih usluga" Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013. u okviru Prioritetne osi 5, mjere 5.2 „Jacanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj".
Projekt se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda a sufinancira ga Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

› arhiva novosti