Novosti

ACF projekti, Njena buducnost je ravnopravnost

10.05.2023. Centar za zene zrtve rata - ROSA od 01. svibnja 2023. godine provodi ad hoc projekt pod nazivom „Njena buducnost je ravnopravnost". Cilj projekta je podizanja svijesti i informiranosti predstavnica/ka institucija o problematici zrtava prostitucije i trgovanja ljudima u svrhu seksualnog iskoristavanja, obzirom da Hrvatska ima jedan od najrigidnijih europskih propisa sa stetnim i dalekoseznim posljedicama po zene u prostituciji i zrtve trgovanja ljudima, a koji je trenutno u zakonskoj proceduri donosenja.

Glavni cilj projekta je ojacati podrsku ljudskim pravima u podrucju rodne ravnopravnosti i prevencije rodno uvjetovanog nasilja obzirom da su osobe u prostituciji u 98% slucajeva zene i djevojcice dok gotovo ukupan broj osoba koje kupuju seks cine muskarci. Prostitucija je izrazito rodno specifican fenomen koji ima globalnu dimenziju i pogadja najranjivije pripadnice naseg drustva zato nam je specificni cilj unaprijediti polozaj najranjivijih zena i djevojcica koje su ekonomski deprivirane , pogodjene razlicitim oblicima nasilja, smjestene u domovima za djecu bez roditeljske skrbi i/ili s problemima u ponasanju, pripadnicama romske nacionalne manjine, stranim radnicama, izbjeglicama i migrantkinjama.

Centar ROSA je 1. svibnja 2023. potpisao ugovor sa Upraviteljem fonda za aktivno gradjanstvo u Hrvatskoj temeljem Poziva za podnosenje Ad hoc akcijskih prijedloga. Projekt "Njena buducnost je ravnopravnost" traje od 01. svibnja do 31. srpnja 2023. godine i podrzan je s €4.885,85 financijske podrske Islanda, Lihtenstajna i Norveske u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveskih grantova.

Projekt vodi Nikolina Zec, a kontaktirati nas mozete na cenzena@zamir.net, na web stranici https://www.czzzr.hr/kontakt.php, na Facebook stranici https://www.facebook.com/CentarROSA/ te putem Instagram profila https://www.instagram.com/centarrosa/.

› arhiva novosti