Novosti

Edukacije

07.06.2021.

 

 

Centar ROSA provodi seriju edukacija s ciljem daljnje izgradnje kapaciteta pomagacica i savjetodavki koje pruzaju pomoc i podrsku zenama koje su prezivjele razlicite oblike rodno utemeljenog nasilja. Ovaj oblik edukacija i podrske pomagacicama organizacija civilnog drustva pokazao se kao nuzan uslijed posljedica potresa koji je pogodio Zagreb i okolne zupanije te dugotrajna kriza izazvana pandemijom virusa Covid-19.

Mjere samoizolacije, socijalne distance, ogranicenja kretanja, skola od kuce, rad od kuce i gubitak radnog mjesta samo su neke promjene u zivotnoj rutini koje zahtijevaju prilagodbu svih stanovnika a zrtvama nasilja novonastale situacija izaziva dodatnu tjeskobu i strah te im je stoga potrebna nasa strucna pomoc i podrska u povecanom opsegu. Izbijanje Covid-19 zaraze utjecalo je na povecanje rizika nasilja nad zenama. Porast nasilja doveo je i do povecanja potrebe za pomoci i podrskom u organizacijama civilnog drustva koje su morale pronaci dodatna rjesenja kako bi se brzo i ucinkovito odgovorilo na pojacanu ranjivost zrtava nasilja te istoveremeno provodeci propisane mjere zbog pandemije. U tom procesu prilagodile smo svoj rad uvjetima pandemije i razvile online metode savjetovanja.

U ovim izazovnim okolnostima paznju smo odlucile posvetiti odrzavanje dobrog psihickog zdravlja, kako korisnica, tako i osoba koje pruzaju pomoc i podrsku. U tu svrhu organiziramo seriju edukacija na sljedece teme:
• Edukacije o protokolu za pruzanje online savjetodavne pomoci osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije.
• Edukacija o strategijama zastite mentalnog zdravlja i pruzanju podrske pomagaciama i savjetodavkama u organizacijama civilnog drustva.

 

Projekt edukacija je financijski podrzan od strane Hrvatske elektroprivrede, Grada Zagreba i Zagrebacke zupanije.

› arhiva novosti