Novosti

Studijska posjeta

29.06.2018.

28. lipnja clanice Centra ROSA bile su u studijskoj posjeti organizaciji Drustvo SOS telefon za zene i djecu zrtva nasilja u Ljubljani.

Društvo SOS, prva nevladina organizacija koja radi u podrucju borbe protiv nasilja prema zenama i djeci u Sloveniji, osnovana je 11. listopada 1989. godine. Usmjerena je na podrsku i pomoc zenama i djeci sa iskustvom nasilja u svojim obiteljima, partnerskim odnosima i/ili u drugim relacijama. Ova organizacija primjer je dobre prakse u suradnji s lokalnim i drzavnim institucijama s kojima vec dugi niz godina gradi partnerski odnos kao i ucinkovit model pomoci i podrske zenama. Organizacija Drustvo SOS telefon za zene i djecu trtve nasilja u Ljubljani vec dugi niz godina organizira rad volontera u svojoj organizaciji.

Ova studijska posjeta organizirana je zajedno s partnericama, predstavnicama organizacija:  SOS Rijeka - Centar za nenasilje i ljudska prava, Centar za podrsku i razvoj civilnog drustva - Delfin iz Pakraca i Udruga zena Nit iz Korenice.

Cilj jednodnevne studijske posjete bio je podizanje kapaciteta partnerskih organizacija za ucinkovit menadzment volontera. Društvo SOS vec dugi niz godina organizira edukacije za volontere te organizira njihov rad na SOS telefonu za zrtve nasilja. Studijska posjeta omogucila nam je ucenje iz njihovih iskustava i primjera dobre prakse.

Studijska posjeta dio je projekta Unaprjedjenje kapaciteta zenskih organizacija za ucinkovit menadzment volontera, financiranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

› arhiva novosti